خانه / کلینیک غذا / بشقاب سبز / نحوه شستشوی سیب‌ها
نحوه شستشوی سیب

نحوه شستشوی سیب‌ها

شستشوی سیب و میوه‌های دیگر موضوعی است که اگرچه در ابتدا ساده به نظر می‌رسد، اما در صورت بی توجهی اثرات مضر بسیاری خواهد داشت که چندان مناسب به نظر نمی‌رسد. حتی اگر سیب را آن قدر با پارچه بسابید که براق شود نمی‌توانید تمامی‌ آلودگی‌ها، میکروب‌ها و سموم را آن گونه که لازم می‌دانید از روی آن بزدایید. در ادامه این مطلب در بخش بشقاب سبز در مجله فیدیلیو در کنار ما باشید تا با نحوه شستشوی صحیح سیب آشنا شوید و سلامتی را برای خود و خانواده تان به ارمغان آورید.

نحوه شستشوی سیب

در آخرین تحقیقاتی که توسط مجله غذا و کشاورزی دانشگاه ماساچوست انجام شده است دانشمندان به این نکته دست یافته اند که روش‌های شستشوی سیب تا چه اندازه می‌توانند در از بین بردن سموم و آفت کش‌ها موثر باشند. در این تحقیق سیب‌ها به مدت ۲۴ ساعت در معرض دو نوع از قارچ کش‌های تیبندازول و حشره کش‌های فسمت قرار گرفتند. پس از سپری شدن این زمان متدهای شستشوی سیب توسط محلول سفید کننده و محلول رقیق شده جوش شیرین بر روی آن‌ها انجام شد. این تحقیقات در واقع برای آزمون این روش شستشو نسبت به شستشو توسط آب روان که  FDA برای شستشوی میوه‌ها پیشنهاد داده است انجام شدند.

شستشوی سیب با جوش شیرین

نتایج شستشوی سیب

نتایج این تحقیقات نشان می‌دهند استفاده از محلول جوش شیرین به نسبت آب روان یا ماده سفید کننده در از بین بردن حشره کش‌ها بسیار موثرتر عمل کرده است. در این تحقیقات فقط ۱۲ تا ۱۵ دقیقه زمان صرف از بین بردن باقی مانده تیبندازول و فسمت از پوسته خارجی میوه شده است. اگرچه در حالی که این شیوه برای از بین بردن برخی سموم که در پوسته سیب رخنه کرده بودند کم تر موثر واقع شده بود به گونه ای که برای از بین بردن مابقلی سموم از پوست سیب هنوز نیاز به کمی‌ سابیدن آن وجود داشت.

به همین سبب برخی دانشمندان و محققین از جمله لیلی هیل یکی از محققین غذایی در دانشگاه ماساچوست پیشنهاد می‌کنند سیب‌ها را با ترکیب یک قاشق چای خوری جوش شیرین و ۲ فنجان آب تمیز کنید.

برای این منظور می‌توانید به محض خرید سیب آن‌ها را با محلول رقیق جوش شیرین بشورید و در یخچال قرار دهید. به این ترتیب در زمان مورد نیاز فقط کافیست آن‌ها را از یخچال در آورده و گاز بزنید بدون این که نگران چیز دیگری باشید.

شستشوی سیب ارگانیک

پوست بکنیم یا خیر؟

اکنون ممکن است این سوال در ذهن شما به وجود بیاید که برای مصرف سیب‌ها آیا باید پوست آن‌ها را هم بکنید یا خیر؟ البته واضح است که پوست کردن سیب برای اطمینان یافتن به از بین رفتن باقی مانده سموم بسیار موثر و واقع بینانه خواهد بود.

اما به هر رو طبق نتایج تحقیقات با پوست کندن سیب برخی ترکیبات بیواکتیو مفید نظیر آنتی اکسیدان‌های محافظت کننده که در پوسته خارجی سیب قرار دارند نیز  از بین خواهند رفت و بی شک این مورد دلخواه ما نخواهد بود. برای جلوگیری از باقی ماندن این سموم بدون پوست کندن پوسته خارجی سیب بهتر است در زمان خرید سیب‌هایی را انتخاب کنید که بدون سم و به طور ارگانیک پرورش یافته اند.

ارگانیک یا پرورشی؟

تشخیص ارگانیک یا گل خانه ای بودن سیب ها در ابتدا کمی‌ دشوار به نظر می‌رسد. اما برای این منظور کافیست از سیب‌های بیش از اندازه بزرگ و خوش آب و رنگ که بی شک به صورت گل خانه ای و با استفاده از سموم بسیار پرورش یافته اند بپرهیزید. اگرچه این نوع سیب‌ها ظاهر بسیار دل فریب تری دارند و اثری از کرم خوردگی در آن‌ها دیده نمی‌شود اما در عوض سیب‌های کوچک تر با ظاهر کرم خورده و کج و معوج علاوه بر این که مزه بهتری دارند بدون استفاده از مواد شیمیایی پرورش یافته اند و بی شک سلامتی شما را به خطر نمی‌اندازند.

نکته بعدی توجه به فصل و میوه‌های مختص آن فصل است که نشان می‌دهند این میوه‌ها به صورت پرورشی و گل خانه ای تهیه شده اند یا ارگانیک و طبیعی هستند. به عنوان مثال تابستان فصل سیب‌های گلاب و ترش است. اگر در این فصل از سیب‌های قرمز درشت استفاده کنید نشان دهنده پرورشی و گل خانه ای بودن آن‌ها است. خب مسلما این سیب‌ها نمی‌توانند بدون استفاده از محصولات شیمیایی در فصول دیگر سال به این زیبایی و دل نشینی پرورش بیابند. بیایید به جای این که ظاهر بین باشیم به سلامتی جسم خود بیشتر بیاندیشیم.

درباره آوا رفیع‌ زاده

بر خلاف تصور عامه مردم مهندسان معمار فقط با آهن و خاک و آب در ارتباط نیستند. من یک معمار خانه دار هستم. در کنار وظایف کاری و به قول همه تیرآهن و سنگ و ستون، عاشق آشپزی و مسافرت و آشنایی با غذاها و فرهنگ و رسوم مختلف دیگر کشورها هستم و دوست دارم این تجربه های قشنگ رو با همه قسمت کنم. امیدوارم شما هم مثل من لذت ببرید.