خانه / کلینیک غذا / زندگی سالم / ۶ فایده مهم مصرف خرما در افطارهای ماه رمضان
خرما

۶ فایده مهم مصرف خرما در افطارهای ماه رمضان

پیامبر اسلام، حضرت محمد(ص) سفارش کرده‌اند که روزه خود را با خرما افطار کنید. تحقیقات نشان داده‌اند خرما تاثیر فوق العاده‌ای بر سلامتی و سطح انرژی ما دارد. در ادامه این مطلب از بخش زندگی سالم مجله فیدیلیو به ۶  مورد از فواید مصرف خرما در افطارهای ماه رمضان عنوان می‌شود.

۱-خرما به آسانی هضم می‌شود و به معده روزه‌دار آسیب نمی‌رساند و  فرد روزه‌دار برای هضم آن دچار مشکل نمی‌شود.

۲-خرما با کنترل اشتهای روزه‌دار مانع پرخوری  روزه‌دار می‌شود.

۳-خرما با فعال کردن آنزیم‌های معده که در طول روز کاهش یافته بوند معده را آماده دریافت مواد غذایی می‌کند.

۴-این ماده غذایی دارای قند طبیعی فراوانی است که مهم‌ترین ماده غذایی مورد نیاز بدن، سلول‌ها و رگ‌های مغز را تامین می‌کند که قابل جایگزینی با ماده دیگری نیست.

۵-خرما احتمال یبوست که به دلیل تغییر زمان وعده‌های غذایی و کاهش فیبر در وعده‌های غذایی ایجاد می‌شود را در فرد روزه‌دار کاهش می‌دهد.

۶-نمک قلیایی موجود در این ماده غذایی باعث تنظیم خاصیت اسیدی معده می‌شود که به دلیل مصرف بیش از اندازه گوشت و کربوهیدرات‌ها ایجاد شده. این مشکل می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند دیابت، نقرس، سنگ کلیه، التهاب کیسه صفرا، فشار خون و هموروئید شود.

سایر فواید مصرف خرما

در سوره مریم گفته شده است در زمان تولد حضرت مسیح (ع) به حضرت مریم به دلیل درد زایمان از طرف خداوند امر می‌شود که تکان بده درخت خرما را تا خرمای تازه و رسیده به سوی تو افتد.

مطالعات علمی‌ نشان داده‌اند این ماده غذایی تاثیر فراوانی بر زنان باردار و شیرده دارد. خرما با داشتن محرک‌های خاص باعث تقویت عضلات رحم می‌شود و این به داشتن زایمان راحت کمک می‌کند.

۸۰ درصد خرما از قند طبیعی تشکیل می‌شود و می‌تواند بهترین منبع انرژی ایده آل برای مادران شیرده باشد. همچنین این ماده غذای حاوی ۷ نوع ویتامین و ۱۱ نوع ماده آلی است و می‌توانید به عنوان یک مکمل غذایی مهم در نظر گرفته شود و غذای مورد علاقه صحرا نشینان برای سال‌های طولانی بوده است که با شیر شتر یا بز به عنوان یک غذای کامل مورد مصرف بوده است.

بر اساس برخی از گزارشات این ماده غذایی برای درمان بیماری‌هایی مانند اختلالات تنفسی، بیماری‌های قلبی، سرطان(به دلیل منیزیم و کلسیم بالا)، کم خونی، آلرژی و یبوست مفید است. آمار بیماری‌ها قلبی و سرطان به طور چشمگیری در بین اعراب بادیه نشین که از خرما به صورت روزانه استفاده می‌کنند بسیار پایین است.

درباره الناز طالب زاده

سال هاست که در زمینه ترجمه برای روزنامه ها و نشریات و سایت های اینترنتی فعالیت دارم. این بار در حال کسب تجربه در بین محتواهای خوشمزه هستم. غذا خوردن و حتی در موردش صحبت کردن یکی از لذت هاست. خوشحالم بواسطه مطالبی که در این زمینه براتون ترجمه می کنم با هم در این لذت ها همراه هستیم.