رییس صنایع انجمن غذایی ایران گفت: برخی سودجویان برای شفافیت روغنهای سرخ کردنی به آن شربت معده اضافه میکنند که سلامت مردم را به خطر می اندازد.
محمدحسین عزیزی رییس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به استفاده از شربت معده در روغنهای سرخکردنی اظهار کرد: روغنهای سرخ کردنی برای تهیه شیرینی و به خصوص زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان کاربرد دارد و بر طبق اصول بهداشتی باید هرچند وقت یکبار این روغنها را تعویض کرد.
وی عنوان کرد: در برخی از کارگاههای ساخت شیرینی متاسفانه از روغنهای سرخکردنی به تعداد دفعات فراوان استفاده شده و همین امر سبب سیاه شدن روغن میشود و برخی از افراد برای از بین بردن سیاهیهای روغن شربت معده را با آن ترکیب میکنند.
عزیزی تاکید کرد: با ترکیب شربت معده با روغنهای سرخکردنی رسوب سیاهیهای در آن ایجاد می شود و همین مسئله باعث بروز بیماریهای خطرناک برای مصرف کنندگان خواهد شد.
وی اظهار کرد: استفاده فراوان از روغن سرخکردنی خطر بروز سرطان را در افراد چند برابر میکند و اگر برای شفاف کردن روغن سرخکردنی از شربت معده استفاده شود خطر استفاده از آن برای افراد بیشتر میشود.
عزیزی گفت: باید بر روی کارگاههای تولیدی شیرینیجات کنترل و نظارت صورت بگیرد تا از مصرف روغنهای فاسد برای تهیه شیرینی و به خصوص زولبیا و بامیه در این ماه جلوگیری شود.
کالاهای سلامت محور باید شناسنامه داشته باشد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ممنوعیت کالاهای غذایی بدون شناسه در اولویت قرار بگیرد،گفت: کالاهای بدون شناسه امکان دارد در کارگاههای غیرمجاز بنام برندهای معتبر تولید شوند.
محمدنعیم امینی فرد درباره شائبه استفاده از شربت معده در روغن سرخ کردنی،گفت: شائبهای این موضوع که برخی از سودجویان برای شفاف شدن روغن های خوراکی به آن شربت معده اضافه میکنند از نظر علمی غیر مجاز است و در صورت صحت این خبر باید با متخلفان برخورد قضایی صورت گیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه استفاده از شربت معده در روغن سرخ کردنی متضاد با استانداردهای بهداشتی است، به خانه ملت تصریح کرد: باید تمام کالاهای سلامت محور دارای شناسه بهداشتی باشند تا بستر برای کسب سودجویی اقتصادی برای فروش کالاهای غیر بهداشتی در بازار مصرفی مهیا نشود.
وی ادامه داد: ممنوعیت کالاهای غذایی که شناسنامه دار نیستند باید در اولویت قرار بگیرد بنابراین مردم آگاه باشد برخی ازکالاهای تقلبی، امکان دارد با سوء استفاده بنام برندهای خارجی و داخلی در معرض فروش قرار بگیرد بنابراین شهروندان تنها باید کالاهای غذایی را درسبد غذایی شان قرار دهندکه دارای مجوزهای لازمه توسط دستگاه های ذی ربط هستند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد و غذا و دارو بر شائبهای ریختن شربت معده در روغن های سرخ کردنی ورودکنند، یادآورشد: اگراین موضوع صحت داشته باشد علاوه بر به خطر افتادن سلامت شهروندان،بسترکسب منفعت های اقتصادی توسط برخی افراد به سادگی مهیا میشود.