مقدمه:
دارچین یک ادویه ی پر طرفدار خانگی است که در زمان های قدیم به عنوان ارز داد و ستد می شد و از طلا بیشتر ارزش داشت. این ادویه ی محبوب دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد که در این بخش از مجله فیدیلیو به بررسی راز سلامتی با دارچین و خواص و فواید متعدد آن خواهیم پرداخت. با ما همرا باشید.
طعم این ادویه بسیار مطبوع بوده و به خاطر بوی گرمی که دارد در آشپزی ها به خصوص در شیرینی پزی محبوبیت زیادی دارد. دارچین از پوست داخلی یک درخت همیشه سبز کوچک به نام سینامالدئید به دست می آید. به این صورت که پوست آن را کنده و در مقابل نور خورشید قرار می دهند تا خشک شود، یا به شکل رولی پیچیده شده و خشک می شود و به آن چوب دارچین می گویند. البته به صورت پودر هم موجود می باشد.
5 فایده برتر دارچین برای سلامتی به شرح زیر است:
۱. ضد ویروس، ضد باکتری و ضد قارچ:
دارچین دارای خاصیت های دارویی بسیار زیادی است و یک مسکن قوی برای تسکین دردها می باشد، برای همین خاطر در طب سنتی استفاده از آن توصیه می شود. به دلیل خواص ضد باکتری و ضد قارچی و ضد سرطانی که دارچین دارد، از آن برای درمان عفونت های داخلی و خارجی استفاده می شود. بو و طعم آن برگرفته از اسانس های موجود در پوست درخت به نام سینامالدئید است. تمامی این خواص به خاطر روغن مخصوصی است که در دارچین وجود دارد. این روغن از بروز اثرات نا مطلوب در سیستم گوارش و پوست و ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری می کند.
۲. برای سلامت روده بسیار مفید است:
دارچین جزء ادویه هایی است که دارای خاصیت پریبیوتیکی است. خواص پریبیوتیک موجود در این ادویه موجب ایجاد تعادل باکتری ها در روده می شود و از سلامت گوارش حمایت می کند. استفاده از دارچین موجب کاهش مقدار قارچ آلبیکانس که نوعی مخمر و عامل بروز قارچ دستگاه گوارش است می شود و مشکلات گوارشی را بهبود می بخشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، ترکیبات خاصی که در این داروی گیاهی پیدا شده است به عنوان یک مهارکننده قوی سرطان روده بزرگ عمل می کند.
۳. به تنظیم فشار خون کمک می کند:
این داروی گیاهی و طبیعی با ویژگی ها و فواید بی نظیری که دارد می تواند تاثیر زیادی را در تغییر قطر عروق روی فشار خون بگذارند. برخی شواهدی وجود دارند که نمایانگر ارتباط مستقیم مصرف دارچین با کاهش کوتاه مدت فشار خون هستند. دارچین مانند قرص آسپرین می تواند بر روی کاهش فشار خون عمل کند. هر چند این شواهد بسیار امیدوار کننده است ولی افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند نباید تنها به مصرف این ادویه جهت پایین آوردن فشار خود بسنده کنند و در کنار آن از دستورات دارویی پزشکی خود نیز غافل نشود.
۴. موجب کاهش قند خون و خطر ابتلا به دیابت نوع دو می شود:
دارچین به عنوان یک ماده ی غذایی ضد دیابت شناخته شده است و تنظیم کننده ی قند خون می باشد، چون میزان حساسیت هورمون انسولین را افزایش می دهد. در خون آنزیم هایی به آلانین وجود دارد، این آنزیم ها موجب می شود تا گلوکز به خون جذب شود. در صورت استفاده از دارچین، این آنزیم ها را غیر فعال کرده و باعث می شود تا قند وارد شده بدون این که جذب خون شود، از بدن دفع شود. البته آزمایش های انجام شده نمایانگر این موضوع است که دارچین می تواند موجب کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود.
۵. موجب جلوگیری از کاهش سطح یادگیری و مراقبت از فعالیت های مغزی می شود:
دارچین و جلوگیری از پیری مغز، امروزه با افزایش سن یکی از شایع ترین بیماری هایی که عموم مردم با آن رو به رو هستند، آلزایمر است. این بیماری که با زوال تدریجی سلول های مغز مشخص می شود، با انباشته شدن قطعات پروتئین در مغز و با کند تر کردن قدرت تفکر و به خاطر سپردن فرد عمل می کند. دو ترکیب موجود در این ادویه به نام های اپی کاتچین و سینامالدهید به مبارزه با از دست دادن حافظه کمک می کند. و با خواص آنتی اکسیدانی که دارد موجب فعال شدن پروتئین های فعال مغزی در مقابل عوامل مخرب می شود و باعث در امان ماندن مغز از بیماری هایی مثل آلزایمر و پارکینسون می شود.