خانه / دنیای غذا و نوشیدنی / خوردن حشرات ، عشق جدید آنجلینا جولی +فیلم

خوردن حشرات ، عشق جدید آنجلینا جولی +فیلم

آنجلینا جولی در سفر به کامبوج برای افتتاحیه فیلم تازه‌اش با عنوان “اول پدرم را کشتند”، نه تنها در پختن بلکه در خوردن حشرات شرکت کرد و از علاقه‌اش به خوردن حشرات گفت. چرا او چنین کاری کرد؟ با مجله فیدیلیو همراه شوید.

تخمین زده می‌شود جمعیت دنیا تا سال ۲۰۵۰ به نه میلیارد نفر برسد و این به معنای آن است که تولیدغذا در دنیا باید تقریبا دو برابر شود. با افزایش جمعیت برای تامین غذا به خصوص پروتئین باید منابع جدید را جایگزین منابع سنتی مانند گوشت و ماهی کرد.

خوردن حشرات یکی از راه‌هاست، منابع طبیعی را تخلیه نمی‌کند بنابراین به محیط زیست آسیب نمی‌زند، مغذی است و در شرایط مناسب پرورش حشرات راحت و ارزان است.

دو میلیارد عاشق خوردن حشرات

تخمین زده می‌شود در دنیا دو میلیارد نفر حشرات را به عنوان بخشی از تغذیه سنتی خود می‌خورند اما هنوز چنین چیزی در کشورهای غربی اتفاق نیفتاده است.

یکی از دلایل این است که در این کشورها حشرات کثیف و غیربهداشتی و ناقل بیماری تلقی می‌شوند. تغییر سبک زندگی بشر و گسترش کشاورزی هم باعث شد حشرات آفت تلقی شوند.

با این حال این طرز تلقی به آرامی‌در حال تغییر است و کم‌کم خوردن حشرات به صورت کاری نو یا غذایی متفاوت جای خود را باز می‌کند.

خوردن حشرات چه فایده‌ای دارد؟

خوردن حشراتبه گفته یکی از بنیانگذاران شرکتی که حشرات خوردنی می‌فروشد حشرات را می‌توان سوپرغذا دانست: “آنها سرشار از پروتئین، مواد معدنی و اسیدهای آمینه هستند.”

پرورش آنها برای محیط زیست بهتر از پرورش دام و طیور است. حشرات می‌توانند از ضایعات طبیعی تغذیه کنند، گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کنند و زمین کمتری را در قیاس با دام و طیور اشغال می‌کنند.

حشرات چون خونسرد هستند راندمان آنها از نظر تبدیل غذا به توده بدنی بالا است. بطور متوسط از دو کیلو غذا یک کیلو حشره تولید می‌شود در حالی‌که دادن هشت کیلو غذا به یک دام تنها یک کیلو به وزن آن اضافه می‌کند.

چه نوع حشراتی را می‌توان خورد؟

به گفته فائو [سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد] ۱۹۰۰ نوع حشره به عنوان غذا خورده می‌شوند.

رایج‌ترین حشراتی که خورده می‌شوند عبارتند از: سوسک‌ها، زنبورها، زنبورمورچه‌ها (wasp)، ملخها، ملخ آفت، جیرجیرک‌ها، موریانه‌ها ،سنجاقک‌ها و مگس‌ها.

تجربه نشان داده که رفتار مصرف‌کنندگان به مرور زمان تغییر می‌کند و همینطور هم ذائقه مردم. آموزش و آگاهی‌رسانی هم در تغییر نگرش مردم موثر است. شاید چند دهه پیش هم میگو موجودی زشت و چندش‌آور به نظر می‌رسید اما اکنون بسیاری از مردم آن را با لذت می‌خورند و مزه‌اش را دوست دارند.

آیا در ایران هم روزی حشره خورده خواهد شد؟

تقریبا تمام مراجع بزرگ ایران خوردن تمام حشرات به جز ملخ را حرام می‌دانند، بنابراین اگر فتوا ی مراجع تغییر نکند فقط ممکن است خوردن ملخ رواج پیدا کند.

منبع:بی‌بی‌سی

 

درباره ادمین