خانه / 10کاری که خوب است انجام دهیم / تاریخچه همبرگر | پرفروش ترین ساندویچ دنیا آلمانی است یا آمریکایی؟

تاریخچه همبرگر | پرفروش ترین ساندویچ دنیا آلمانی است یا آمریکایی؟

چه کسانی برای نخستین بار «ساندویچ همبرگر» درست کردند؟ داستان اختراع همبرگر، به‌عنوان پرفروش‌ترین ساندویچ دنیا کمی پیچیده است. در حالی که به خاطر ریشه گرفتن واژه «همبرگر» از شهر «هامبورگ» شاید برخی بر این باورند که همبرگر اختراع اهالی شهر هامبورگ در آلمان باشد اما داستان چیز دیگری است. اگر برای شما هم سوال است که مخترع نخستین همبرگر جهان کیست و می‌خواهید درباره تاریخچه پیدایش همبرگر در جهان و البته ورود نخستین همبرگر به ایران بیشتر بدانید تا انتهای این مقاله از فیدیلیو مگ همراه ما باشید.

اجداد همبرگر؛ غذای سربازان جنگ جهانی دوم و کشاورزان عصر نو‌سنگی

«همبرگر» یکی از محبوب‌ترین غذاهای جهان است که سالانه نزدیک به 50 میلیارد عدد از آن فقط در ایالات متحده فروخته می‌شود. اگرچه از نظر فنی گذاشتن یک تکه گوشت گاو لای نان بیشتر از 100 سال قدمت ندارد، اما این غذا پیشینه‌ای قدیمی‌تر دارد و اجداد همبرگرهای امروزی را تجار آمریکایی، سربازان جنگ جهانی دوم، پناهندگان سیاسی آلمانی، سربازان مغول، بازرگانان قرون وسطی و حتی کشاورزان عصر نوسنگی را هم هر کدام به روش خود میل می‌کردند.

استیک تارتار؛ پدربزرگ همبرگرهای امروزی

اگر بخواهیم تاریخچه همبرگر را از ابتدا بررسی کنیم، آنچه که از اسناد قدیمی به دست آمده است حاکی از آن است که نخستین ساندویچ‌های همبرگر قدمتی به اندازه تمدن رم باستان دارند. در کتاب‌های تاریخ آن زمان در مورد غذایی شبیه همبرگر صحبت شده است. کتاب آشپزی رومی قرن اول بعد از میلاد نوشته «آپیسیوس»، دستور پختی نزدیک به همبرگر مدرن دارد: یک نان پر شده با گوشت گاو که با آجیل خرد شده، فلفل فراوان و ادویه مخلوط شده و پخته شده است.

در برخی متون تاریخی هم نشانی از یک غذای ایرانی شبیه ساندویچ همبرگر، متعلق به دوران ساسانیان آمده که ظاهرا غذای اشراف‌زادگانی بوده که به جنگ می‌رفتند و یک تکه گوشت گاو نیم‌پخته دودی لای نان با خودشان می‌بردند.

این در حالی است که طبق برخی شواهد نخستین بار این تاتارها و سربازان چنگیز مغول بودند که ساندویچی شبیه همبرگر با خود حمل می‌کردند که الهام‌بخش نسل نخست همبرگرهای آلمانی بودند.

این سربازان مغول در زمان کشورگشایی‌ها تا روزها از اسب پایین نمی‌آمدند و فرصت غذا خوردن نداشتند، به همین خاطر یک تکه خام گوشت گوسفند یا گوشت بره نمک‌سود و ادویه‌دار را لای نان می‌گذاشتند و این لقمه مسطح را زیر زین اسب خود جاسازی می‌کردند تا نرم شود و هر زمان که احساس گرسنگی کردند یک لقمه غذای مقوی و آماده داشته باشند که البته گوشتش خام بود و صرفا در اثر فشار زین اسب ترد شده بود.

به این ترتیب «استیک تاتاری» پدر بزرگ همان «ساندویچ استیک برگر» به صورت یک تکه استیک میان دو تکه نان گرد همبرگر است که امروزه در منوی مشهورترین رستوران‌های دنیا سرو می‌شود.

زمانی که یکی از نوادگان چنگیز خان در قرن 13 میلادی، به مسکو حمله کرد، این استیک تاتاری را با خود به مسکو برد. روس‌ها از این غذا خوششان آمد و نام آن را «استیک تارتار» گذاشتند (تارتارها نامی است که روس‌ها برای مغول‌ها استفاده می‌کردند).

در طول سالیان متمادی، سرآشپزهای روسی این غذا را بومی‌سازی کرده و توسعه دادند و آن را با پیاز خرد شده و تخم مرغ خام ترکیب کردند.

از سوی دیگر در قرن پانزدهم میلادی، گوشت چرخ کرده یک غذای لذیذ در اروپا بود. کشتی‌هایی که از بندر هامبورگ آلمان به بنادر روسیه می‌آمدند استیک تارتار روسی را با خود به همین نام به آلمان بردند و آن را این بار با گوشت چرخ کرده که الهام گرفته از همان گوشت له شده مغولی زیر زین اسب بود، درست کردند.

در اواخر قرن هجدهم میلادی هم ملوانان آمریکایی که به هامبورگ می‌رفتند این غذا را با نام «استیک هامبورگ» به نیویورک آوردند. با گذشت زمان، این غذا در امتداد بندر شهر نیویورک با نام «استیک پخته شده به سبک هامبورگ» عرضه می‌شد.

خلاصه این که پای این غذای نوظهور به هر جایی که مهاجران آلمانی مهاجرت می‌کردند باز می‌شد. استیک هامبورگ حتی در اوایل دهه 1840 به استرالیا (استرالیای جنوبی و کوئینزلند) و نیوزلند (منطقه خلیج نلسون) هم راه پیدا کرد.

اختراع چرخ گوشت؛ الهام بخش نسل نخست همبرگرها

اساس درست کردن ساندویچ با گوشت چرخ کرده با اهلی کردن گاوها (در بین النهرین حدود 10000 سال پیش) و با توسعه شهر هامبورگ آلمان به عنوان یک شهر تجاری مستقل در قرن دوازدهم میلادی، جایی که طبخ غذاهای لذیذ با گوشت گاو در آن رایج بود، بیش از همیشه رواج پیدا کرد.

به سال 1848 میلادی برویم، زمانی که انقلاب‌های سیاسی 39 ایالت کنفدراسیون آلمان را لرزاند و باعث افزایش مهاجرت آلمانی‌ها به ایالات متحده شد. در همین سال‌ها بود که اولین دستگاه چرخ گوشت توسط یک فرد آلمانی به نام «کارل فردریش کریستین لودویگ فرایر دریس فون زوربرون» اختراع شد. این چرخ گوشت ابتدایی ساختاری ساده داشت و گوشت را به شکل پوره درمی‌آورد. به این ترتیب کار چرخ کرده گوشت آسان شده بود.

با آمدن مهاجران آلمانی به آمریکا پای آشپزی و غذاهای آلمانی هم به ایالات متحده آمریکا باز شد: در حالی که قصاب‌ها انبوهی از غذاهای سنتی تهیه شده با گوشت گاو را عرضه می‌کردند، از آنجایی که شهر هامبورگ به‌عنوان صادرکننده گوشت گاو با کیفیت بالا شناخته می‌شد، رستوران‌های آمریکایی شروع به ارائه استیک با گوشت گاو چرخ کرده به سبک هامبورگی‌ها کردند.

درواقع در اواسط قرن نوزدهم میلادی در آمریکا، آماده‌سازی گوشت گاو خام که خرد شده یا ریش ریش شده بود، نسخه رایجی برای درمان مشکلات گوارشی بود.

ایده پخت استیک با چرخ کرده گاو بعد از آن شکل گرفت که یک پزشک نیویورکی، «جیمز اچ. سالزبری» در سال 1867 پیشنهاد کرد که گوشت گاو پخته شده ممکن است به همان اندازه موثر باشد، و آشپزها هم به سرعت «استیک سالزبری» (استیک با گوشت چرخ کرده) را با گوشت گاو درست کردند. تقریباً در همان زمان، اولین چرخ گوشت‌های محبوب برای مصارف خانگی به طور گسترده در دسترس قرار گرفت و بدین ترتیب گوشت چرخ کرده در خانه‌ها هم برای آشپزی در دسترس بود.

همبرگر؛ متولد آمریکا، صادره از آلمان

با این همه تفاصیل برخی بر این باورند که همبرگر اصلی نخستین بار در شهر هامبورگ آلمان درست شده است. البته نسل نخست ساندویچ همبرگر یا «هامبورگر» در شکل و شمایل امروزی در قرن ۱۹ میلادی به ذهن آشپزهای آلمانی اهل هامبورگ رسید.

در آن زمان گوشت گاوهای هامبورگی در سرتاسر جهان مشهور بود و آلمانی‌ها که چرخ کردن گوشت را یاد گرفته بودند همبرگر را با گوشت چرخ کرده که گاهی آن را سرخ می‌کردند و موادی مثل سوسیس هم به آن اضافه می‌کردند، درست می‌کردند.

در سال 1802 میلادی، در فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد به همبرگر به نام «استیک هامبورگ» اشاره شده و منظور از آن یک تکه گوشت گوساله شور و چرخ‌ کرده است که کمی دودی شده و با پیاز و خرده‌های نان مخلوط می‌شود.

غذاهای شور و دودی برای سفرهای دریایی طولانی یک غذای ایده‌آل بود و در قرن هجدهم «استیک هامبورگ» از اقیانوس اطلس عبور کرد. کشتی‌های مسیر هامبورگ-آمریکا هزاران مهاجر را به ایالات متحده آوردند و به زودی گوشت گاو به سبک هامبورگ در غرفه‌های غذاخوری در نیویورک سرو شد.

در همین زمان بود که ساندویچ همبرگر متولد شد. ساندویچی که هنوز به نام «استیک گوشت» معروف بود و بعدها به همبرگر و برگر مشهور شد. در آن زمان قیمت ساندویچ همبرگر 10 سنت بود که البته آن سال‌ها برای یک ساندویچ قیمت زیادی بود.

با این تحولات، همبرگر در دهه‌های آخر قرن نوزدهم میلادی از یک غذای سرو شده در بشقاب به یک تکه گوشت در لای نان تغییر پیدا کرد و تبدیل شد به ساندویچ همبرگر با مخلفاتی مثل سبزیجات. البته آن روزها هنوز نان همبرگر متولد نشده بود و نان این ساندویچ‌ها مسطح بود.

ساندویچ همبرگر به شکل امروزی؛ یک ابداع آمریکایی

 اما چه کسی برای اولین بار به ذهنش رسید که استیک هامبورگ را میان دو تکه نان بگذارد؟ واگن‌های سیار فروش ناهاردر سطح شهرها، غرفه‌های نمایشگاهی و رستوران‌های کنار جاده‌ای در ویسکانسین، کنتیکت، اوهایو، نیویورک و تگزاس همگی به‌عنوان مکان‌های احتمالی تولد همبرگر به شکل امروزی معرفی شده‌اند.

هر چه که باشد، همبرگر لای نان اولین مخاطب گسترده خود را در نمایشگاه جهانی «سنت لوئیس» در سال 1904 پیدا کرد، که همچنین میلیون‌ها آمریکایی را با غذاهای جدید از بستنی وافل و پشمک گرفته تا کره بادام زمینی و چای سرد آشنا کرد.

در سال 1916 هم «والتر اندرسون»، سرآشپز مشهور کانزاسی نان ویژه ساندویچ همبرگر را تولید کرد و بدین ترتیب نسل نخست ساندویچ‌های همبرگرهای امروزی با نان گرد به شکل گسترده بازار خود را پیدا کرد.

با این حال، دو سال بعد، فاجعه‌ای در قالب رمان «جنگل» اثر «آپتون سینکلر» رخ داد که جنبه‌های ناخوشایند صنعت بسته‌بندی گوشت آمریکا را شرح می‌داد. در تهیه گوشت چرخ کرده صنعتی به راحتی با مواد پرکننده، مواد نگهدارنده و ضایعات گوشت تقلب می‌شد و همبرگر به مظنون اصلی این ماجرا تبدیل شد.

اما در سال 1921 اولین شعبه رستوران‌های زنجیره‌ای «قلعه سفید»، که اغلب به عنوان زنجیره اصلی فست فود آمریکایی شناخته می‌شود، در شهر ویچیتا، ایالت کانزاس توسط «والتر اندرسون» (همان مخترع نان همبرگر) و «بیلی اینگرام» افتتاح شد. این رستوران که به خاطر همبرگرهای پنج سنتی خود معروف بود این ذهنیت بد را در مورد همبرگر خیلی زود از بین برد.

در سال‌های پر رونق پس از جنگ جهانی دوم رستوران‌های زیادی در آمریکا تأسیس شدند از جمله «مک‌دونالد» و «این‌ان‌اوت برگر» (هر دو در سال 1948 تأسیس شدند)، «برگر کینگ» (1954) و «وندی» (1969) که شهرت همبرگر را جهانی کردند.

به رهبری مک دونالد (و با معرفی فرهنگ همبرگر ایالات متحده در خارج از کشور توسط میلیون‌ها عضو نیروهای مسلح آمریکا در طول جنگ جهانی دوم)، همبرگر و فست فود به سبک آمریکایی، به زودی در سطح جهان گسترش یافت.

خلاصه اینکه به عقیده بسیاری از نویسندگان حرفه‌ای حوزه آشپزی از جمله «جاشوا اوزرسکی» آقایان اندرسون و اینگرام، نه فقط به خاطر اختراع همبرگر، بلکه به خاطر اختراع فرهنگی که به تبدیل همبرگر به ساندویچ ملی آمریکا کمک کرد، شایسته تقدیر هستند.

ساندویچ همبرگر از چه ترکیباتی درست شده است؟

همان‌طور که گفتیم آلمانی‌های اهل هامبورگ وقتی همبرگر را با خود به آمریکا بردند یک رسپی ساده برای آن تعریف کرده بودند: گوشت چرخ کرده گاو که با پیاز ریز خرد شده، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر مزه‌دار شده و به روش گریل طبخ می‌شد.

آمریکایی‌ها بعدا به ساندویچ همبرگر طبق سلیقه افراد، چند حلقه پیاز خام، کاهو، گوجه فرنگی، خیارشور، بیکن، سس مخصوص همبرگر که معمولا سس مایونز، سس خردل یا سس گوجه فرنگی بود و مخلفاتی از این دست اضافه کردند.

بعدها چیزهای دیگری مثل یک تخم مرغ نیمرو شده، آووکادو، قارچ سرخ شده و پنیرهای ورقه‌ای هم به همبرگر اضافه شد و «چیزبرگر» هم از دل همبرگر متولد شد.

جالب است بدانید طبق استانداردهای وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، گوشت همبرگر باید از گوشت گاو تازه و بدون مواد افزودنی غیر گوشتی چرخ شده یا به‌صورت ریز خرد شود، اما USDA اجازه می‌دهد چربی گوشت گاو و چاشنی‌های دیگر هم در گوشت همبرگر گنجانده شود.

 همچنین، طبق قانون، همبرگر و گوشت خرد شده یا چرخ کرده گاو که به‌صورت تجاری به فروش می‌رسد نباید بیش از 30 درصد چربی داشته باشد. 15 درصد چربی در مقابل 75 درصد گوشت، به‌عنوان نسبت ایده‌آل از نظر آبدار بودن و طعم عالی همبرگر در نظر گرفته می‌شود.

تاریخچه همبرگر در ایران؛ تاپس برگر، 3 تومان وجه رایج ممکلت

اولین همبرگر در ایران در اوایل دهه 40 شمسی وارد بازار ایران شد. نگاهی به تاریخچه پیدایش ساندویچ همبرگر در ایران جزییات جالبی دارد. نخستین ساندویچ همبرگر در تهران را مغازه «تاپس همبرگر» در بلوار ناهید، خیابان جردن (آفریقا) عرضه کرد. تاپس برگر اولین ساندویچ‌های همبرگر را در ایران به قیمت سه تومان می‌فروخت.

اگر دوست داشتید همراه با ساندویچ همبرگرتان یک شیشه نوشابه و مقداری سیب زمینی سرخ کرده هم داشته باشید، 5 ریال برای نوشابه و 5 ریال برای سیب زمینی هم باید هزینه می‌کردید، یعنی در مجموع برای یک ساندویچ همبرگر با نوشابه و سیب زمینی 40 ریال پیاده می‌شدید.

بد نیست بدانید زمانی که تاپس همبرگر تصمیم گرفت قیمت این ساندویچ پرطرفدار را به 4 تومان افزایش مشتریان تهرانی حسابی به این افزایش قیمت اعتراض داشتند.

21 نکته جالب درباره ساندویچ همبرگر

  1. نام همبرگر برگرفته از استیک‌های هامبورگ است که توسط مهاجران آلمانی به ایالات متحده معرفی شد.
  2. یکی از بزرگ‌ترین همبرگرهای ثبت شده که در کتاب رکوردهای گینس 3591 پوند وزن داشت، این همبرگر در راتلند داکوتای شمالی در سال 1982 ساخته و پخته شد و 8000 نفر را سیر کرد.
  3. در سال 1921، رستوران زنجیره‌ای «قلعه سفید» در آمریکا برای اولین بار برگرهای خود را به قیمت 5 سنت فروخت. این برگرها به شکل همبرگرهای کوچک مربعی شکل بودند. این رستوران قدیمی‌ترین رستوران زنجیره‌ای همبرگر در آمریکا است.
  4. در سال 1968 اولین «بیگ مک» معرفی شد و به قیمت 49 سنت فروخته شد.
  5. برخی از نام‌های عامیانه برای همبرگر عبارتند از: «گوساله خفه شده» و «یک نقطه چربی».
  6. طبق گزارش‌ها و اسناد سالانه 14 میلیارد همبرگر توسط آمریکایی‌ها مصرف می‌شود که به طور میانگین حدود سه برگر در هفته برای هر آمریکایی است.
  7. «الویس پریسلی» عاشق همبرگر بود و از مواد و چاشنی‌هایی مثل موز، بادام زمینی، شربت و تخم مرغ روی همبرگر خود استفاده کرد.
  8. امروزه انواع همبرگر در سرتاسر دنیا با انواع رسپی‌ها، مواد و چاشنی سرو می‌شوند. در هند که مصرف گوشت گاو ممنوع است، همبرگر از گوشت مرغ و سبزیجات تهیه می‌شود. در مکزیک همبرگر با یک یا چند ورق ژامبون روی گوشت سرو می‌شود. در ژاپن هم همبرگر بدون نان سرو می‌شود.
  9. گفته می شود چیزبرگر در دهه 1920 اختراع شده است. «لیونل استرنبرگر» اغلب به پنیر گذاشتن روی همبرگر در ساندویچ فروشی پدرش در پاسادنا، کالیفرنیا، مشهور است. با این حال، منابع دیگر ادعا می‌کنند که اختراع چیزبرگر از رستوران Kaelin در لوئیزویل، کنتاکی آمده است. این رستوران ادعا می‌کند که چیزبرگر را در سال 1934 اختراع کرده است و آن‌ها حتی منویی از آن سال برای اثبات این ادعای خود دارند؛ در این منو قیمت یک عدد «چیزبرگر» 25 سنت ذکر شده است.
  10. در ایالات متحده، «روز ملی برگر» هر سال در 28 می جشن گرفته می‌شود. در این روز با تخفیف‌های فوق العاده و تبلیغات زیاد رستوران‌ها، حسابی بازار فروش همبرگر داغ است.
  11. همبرگرهای گیاهی یا «وجی همبرگر» که از موادی مانند لوبیا سیاه، قارچ، سویا و سایر غلات و سبزیجات تهیه می‌شوند، به‌عنوان جایگزینی بدون گوشت برای همبرگرهای سنتی رایج شده‌اند. در سال‌های اخیر، همبرگرهای گیاهی به خصوص در میان گیاهخواران محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند، که بخشی از آن به دلیل افزایش مصرف گوشت‌های گیاهی یا پروتئین‌های گیاهی تهیه شده از موادی مثل سویا، نخود، کینوا، عدس و … به دلیل بافت و طعم مشابه با گوشت است. در کشورهایی مثل هند که افراد بیشتری گیاهخوار هستند، شعبه‌های مکدونالد و مرغ سوخاری کنتاکی «وجی برگر» سرو می‌کنند.
  12. «سیمور» در ایالت ویسکانسین آمریکا، خانه تالار مشاهیر همبرگر است که از افراد و رستوران‌هایی که سهم قابل‌توجهی در رشد و توسعه صنعت همبرگر داشته‌اند، تقدیر می‌کند. در تالار مشاهیر همبرگر نام‌هایی مانند «اسکار مایر» به چشم می‌خورد که استفاده از هات داگ و همبرگر را در آشپزی آمریکایی رایج کرد. «کارل کارچر»، بنیانگذار «کارلز جونیور» و «موریس و ریچارد مک دونالد»، بنیانگذاران مک دونالد هم جزو اسامی این تالار مشاهیر همبرگر است.
  13. رکورد بیشترین همبرگر خورده شده در سه دقیقه، 12 همبرگر است که توسط «تاکو کوبایاشی» ژاپنی در سال 2014 به دست آمد.
  14. مک دونالد بیشترین همبرگر را در سرتاسر جهان می‌فروشد: ۷۵ برگر یا بیشتر در هر ثانیه.
  15. تخمین زده می‌شود که مک دونالد به طور همزمان 700000 کارگر آمریکایی با نرخ گردش مالی 150 درصدی استخدام می‌کند. این بدان معناست که مک‌دونالد در هر سال یک میلیون آمریکایی را استخدام می‌کند. در مجموع، از هر هشت آمریکایی شاغل، یک نفر در این شرکت استخدام شده است، از جمله افراد مشهوری مانند لین مانوئل میراندا، جی لنو، ریچل مک آدامز، شارون استون، و حتی پل رایان، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا و جف بزوس بنیانگذار آمازون زمانی در مک دونالد شاغل بودند.
  16. در ابتدا نان ساندویچ همبرگر یک نان مسطح بود. در سال 1904 ساندویچ همبرگر به طور رسمی در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس ارائه شد و در سال ۱۹۱۶ والتر اندرسون، سرآشپز مشهور کانزاسی نان ویژه ساندویچ همبرگر به شکل امروزی را تولید کرد. 5 سال بعد این سرآشپز رستوران وایت کاسل (قلعه سفید) را به عنوان نخستین رستوران زنجیره‌ای ویژه برگر افتتاح کرد.
  17. اغراق نیست اگر بگوییم ساندویچ همبرگر حالا دیگر غذای ملی آمریکاست. ساندویچ همبرگر 40 درصد از مجموع ساندویچ‌های فروخته شده و بیش از 70 درصد گوشت مصرفی در رستوران‌های آمریکا را به خود اختصاص داده است.
  18. تاریخچه اسم همبرگر هم جالب است. کلمه «همبرگر» از زبان آلمانی می‌آید به معنای «متعلق به شهر هامبورگ» و بنا به بعضی گزارش‌ها ham در زبان آلمانی به معنای گاو یا گوشت گاو، burg به معنای تپه است و er کلمه اطلاق است. در طول جنگ جهانی اول به خاطر عدم تمایل به اسامی آلمانی، تلاش‌هایی برای تغییر نام همبرگر به نام «ساندویچ آزادی» و حذف نام هامبورگ از آن در آمریکا و به خصوص در میان سربازان آمریکایی مطرح شد، اما همچنان در تمام دنیا این غذا را به‌عنوان ساندویچ همبرگر می‌شناسد.
  19. آلمانی‌ها هرگز این غذا را «استیک هامبورگ» یا «همبرگر» نمی‌نامند، در عوض آن را به نام «فریکادل» یا «بولت» می‌شناسند.
  20. همبرگرها در سراسر جهان به قدری محبوب هستند که مجله اکونومیست قدرت خرید کشورها را با استفاده از شاخص «بیگ مک» مقایسه می‌کند.
  21. در سال 2014، رستوران «هونکی تونک» در لندن، گران‌ترین برگر جهان را که در تهیه آن از زعفران و خاویار ایرانی استفاده شده بود برای مشتریان ویژه خود سرو کرد.

طرز تهیه همبرگر خانگی به روش مک دونالد

درست کردن یک ساندویچ همبرگر حرفه‌ای، به شرطی که فوت و فن‌ها و رازهای تهیه یک همبرگر لذیذ و آبدار به روش فست فودی را بلد باشید کار سختی نیست و اتفاقا به صرفه هم هست.

برای درست کردن یک همبرگر دستی لذیذ کافی است مایه همبرگر را آماده کنید و سپس آن را به‌صورت گریل ذغالی کنید یا در تابه گریل کنید.

ما در فیدیلیو مگ به شما می‌گوییم چطور یک ساندویچ همبرگر مخصوص به روش ساندویچی‌ها در خانه درست کنید. برای مطالعه مراحل بهترین طرز تهیه همبرگر رستورانی روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

سوالات متداول

همبرگر متعلق به کدام کشور است؟

همان‌طور که در تاریخچه همبرگر به این موضورع پرداختیم رسپی همبرگر به شکل امروزی با گوشت چرخ کرده را مهاجران آلمانی به آمریکا بردند.

تفاوت همبرگر با چیز برگر چیست؟

چیز برگر اختراع آمریکایی‌هاست. تفاوت چیز برگر با همبرگر درواقع آن ورقه‌های پنیری است که روی همبرگر گذاشته می‌شود و با داغی همبرگر روی گوشت آب می‌شود.

تفاوت برگر و همبرگر چیست؟

به طور کلی، «برگر» اصطلاح جامع‌تری است که شامل انواع ساندویچ همبرگر گوشتی و گیاهی می‌شود، اما همبرگر به طور خاص به ساندویچ تهیه شده از گوشت چرخ کرده گاو اطلاق می‌شود. در برخی کشورها از جمله آمریکا برگر و همبرگر به جای یکدیگر استفاده می‌شوند.

چند مدل همبرگر داریم؟

واقعیت این است که انواع مختلف همبرگر با انواع گوشت و همچنین انواع وجی برگر (برگر گیاهی) را می‌توانید درست کنید. اما مشهورترین انواع ساندویچ همبرگر در سراسر دنیا عبارتند از:

  • برگر بوقلمون (ترکی برگر)
  • کلاسیک برگر (برگر با چرخ کرده گاو یا گوساله)
  • لمب برگر (برگر با چرخ کرده گوسفند)
  • چیکن برگر (برگر با چرخ کرده مرغ)
  • چیز برگر
  • دبل چیز برگر
  • بیکن برگر
  • وجی برگر
  • شاورما برگر
  • کیمچی برگر
  • کوبی برگر
  • ماشروم برگر (قارچ برگر)
  • همبرگر آمریکایی و … .

سخن پایانی

ساندویچ همبرگر پرفروش‌ترین ساندویچ دنیاست. آنچه که از اسناد قدیمی به دست آمده است حاکی از آن است که نخستین ساندویچ‌های همبرگر قدمتی به اندازه تمدن رم باستان دارد. در کتاب‌های تاریخ آن زمان در مورد غذایی شبیه همبرگر صحبت شده است. در این مقاله درباره تاریخچه ساندویچ همبرگر در جهان و ایران و اینکه همبرگر متعلق به کدام کشور است به تفصیل صحبت کردیم. شما ساندویچ همبرگر یا به قول شیرازی‌ها «همبر» دوست دارید؟ به نظر شما کدام فست فود در ایران خوشمزه‌ترین ساندویچ همبرگر را درست می‌کند یا به عبارت بهتر خوشمزه‌ترین ساندویچ همبرگری که خورده‌اید برای کجا بوده است؟ اصلا شما همبرگر بیشتر دوست دارید یا چیز برگر؟ خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را در بخش کامنت‌های این مطلب با ما و مخاطبان فیدیلیو در میان بگذارید.

درباره ebrahimi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *