«شکلات» یکی از محبوبترین خوراکیهای فانتزی است که امروزه در انواع و اقسام مدلها و طعمها حتی در دور افتادهترین نقاط جهان هم عرضه میشود. این روزها شکلات جای خودش را در فرهنگهای مختلف و بین مردم سراسر دنیا باز کرده و علاوه بر طعم دلپذیرش، بار عاطفی زیادی را نیز به دوش میکشد؛ تا جایی که شما برای قدردانی، ابراز عشق، عذرخواهی، اظهار محبت یا فقط برای خوشحال کردن کسی میتوانید به او شکلات هدیه بدهید. اما تاریخچه شکلات سازی در ایران و جهان چه مسیری را پیموده است؟ اولین شکلات دنیا در کجا درست شد و اولین بار چه کسانی طعم شکلات را چشیدند؟ درباره فواید و مضرات احتمالی شکلات چیزی میدانید؟ چند نوع شکلات داریم؟ در این مطلب از فیدیلیو مگ، تلاش میکنیم به این پرسشها و سوالات مشابه پاسخ دهیم.
تاریخچه شکلات در تمدنهای نخستین
باستانشناسان در منطقه آمازون اولین آثار کاکائو را در سفالهای مورد استفاده فرهنگ باستانی مایو-چینچیپ اکوادور کشف کردند که قدمتی حداقل 5 هراز ساله دارد.
این در حالی است که تاریخچه شکلات از 4000 سال پیش در آمریکای باستان، مکزیک کنونی آغاز شد. اینجاست که اولین گیاهان کاکائو پیدا شد. اولمکها، یکی از اولین تمدنهای آمریکای لاتین، اولین کسانی بودند که گیاه کاکائو را به شکلات تبدیل کردند. آنها نوشیدنی شکلات را در طول مراسمهای مهم مینوشیدند و از آن به عنوان دارو هم استفاده میکردند.
چند قرن بعد اقوام «مایا»، «تولتک» و «آزتک» هم نوشیدنی شکلات را مقدس میشمردند. براساس شواهد موجود، این اقوام احتمالا نخستین مردمانی بودند که از 3000 سال پیش، درخت کاکائو را در آمریکای جنوبی میکاشتند و از میوه آن، شکلات میگرفتند. شکلات ابداعی مایاها در واقع یک جوشانده تلخ، غلیظ و کف مانند و ترکیبی از دانه خام کاکائو، مقداری فلفل و ذرت بود که به آن «آب تلخ» میگفتند.
جالب است بدانید، دانه کاکائو در آن زمان به اندازهای ارزشمند بود که این اقوام از آن بهعنوان ارز یا همان پول امروزی استفاده میکردند. یعنی، در قبال دریافت اقلام مورد نظرشان، از جمله اسب و لباس، مقدار مشخصی دانه کاکائو پرداخت میکردند.
به واسطه خواص بینظیر کاکائو و تاثیر آن بر سلامت بدن، مایاها درخت کاکائو را مقدس و شکلات را «غذای خدایان» میدانستند و بر این عقیده بودند که «الهه مار بالدار» بهعنوان هدیهای بهشتی آن را به زمین آورده است. تا جایی که حتی در هنگام درگذشت افراد برجسته و صاحب منصب، یک کاسه شکلات را همراه او دفن میکردند.
البته در آن دوران، شکلات یک نوشیدنی تلخ و تشریفاتی بود که از ترکیب کاکائو و آب داغ تهیه شده و با مقداری دارچین و فلفل طعمدار میشد. اهمیت این نوشیدنی کاکائویی به اندازهای بود که «آزتکها» آن را به پادشاهان خودشان هدیه میدادند یا در مراسم و آیینهای مذهبی مصرف میکردند.
تاریخچه شکلات در اروپا
اسپانیا، نخستین کشور اروپایی بود که طعم شکلات را چشید. با این حال، دقیقا معلوم نیست این اتفاق چگونه رخ داد. البته، نظریههایی در این مورد وجود دارد که هیچیک از آنها را نمیتوان اثبات کرد. براساس یک فرضیه، «کریستف کلمب» در سال 1502 میلادی و پس از چهارمین سفر خودش به آمریکای جنوبی، دانه کاکائو را به اسپانیا برد.
از سوی دیگر، برخی از افراد معتقدند که در سال 1519 میلادی، یکی از فرمانروایان «آزتک» به نام «مونته زوما» این نوشیدنی کاکائویی تلخ را از ترکیب وانیل و ادویهجات تهیه کرده و به نشانه حسن نیت برای یک فرمانده ارتش اسپانیایی به نام «هرنان کورتز» (Hernán Cortés) و سربازانش سرو کرد. طبیعتا، کورتس هم در بازگشت این پدیده جذاب را به اسپانیا معرفی کرد و تاریخچه شکلات داغ در اسپانیا آغاز شد.
یک احتمال قوی دیگر هم این است که در سال 1544 میلادی، طلای قهوهای همراه با برخی هدایای دیگر توسط نمایندگان اقوام «مایان» از گواتمالا به دربار شاهزاده فیلیپ اسپانیایی اهدا شد.
با این حال، نامساعد بودن شرایط محیطی اروپا برای درخت کاکائو موجب شد ویژگیهای شکلات مدتها توسط اروپاییها نادیده گرفته شود. چراکه درخت کاکائو در زیستگاههای بارانی با دمای نسبتا بالا رشد و نمو میکند.
به این ترتیب، بیش از 40 سال طول کشید تا اولین محموله ثبت شده دانههای کاکائو در سال 1585 میلادی با عزت و احترام فراوان از مکزیک به اسپانیا برسد. به این ترتیب، این نوشیدنی کاکائویی عجیب برای نخستین بار با عصاره نیشکر و عسل شیرین شد و با چاشنی دارچین و وانیل در اختیار درباریان و اشرافزادگان اسپانیایی قرار گرفت. نیازی به گفتن نیست که محبوبیت شکلات در اسپانیا از همین زمان به اوج خودش رسید.
بنابراین، اسپانیاییها نخستین اروپاییهایی بودند که سالیان سال قبل از ورود شکلات به فرانسه، انگلستان و دیگر نقاط جهان، طعم طلای قهوهای را چشیدند و از فواید بینظیر آن بهرهمند شدند.
سرانجام در سال 1657 میلادی، فروشگاهی در لندن افتتاح شد که صاحب آن یک مرد فرانسوی بود. در این فروشگاه، شکلات جامد را میشد با بهایی گزاف برای تهیه نوشیدنی کاکائویی خریداری کرد. با آن قیمت، طبیعتا فقط افراد ثروتمند میتوانستند شکلات داغ بنوشند. به این ترتیب، پای شکلات به عنوان یک خوراکی شیک و گرانبها به محافل متمولترین شهروندان دیگر پایتختهای اروپایی نیز باز شد.
جالب است بدانید، در دهه 1700 میلادی، انگلیسیها با افزودن شیر به طلای قهوهای، کیفیت شکلات و طعم آن را به شکل چشمگیری بهبود بخشیدند. به این ترتیب، افرادی که فرصت و امکان چشیدن این نوشیدنی خوشمزه را پیدا میکردند بیش از پیش عاشق آن شدند.
تاریخچه شکلات در جهان
تاریخچه شکلات در خارج از اروپا با اندکی تاخیر شروع میشود. دلیلش هم این است که در آن زمان، عوارض و مالیاتهای سنگینی برای واردات دانه کاکائو به بریتانیای کبیر وضع شده بود. بنابراین، خرید کاکائو از آمریکای جنوبی، فرآوری دانههای آن و صادرات شکلات به دیگر نقاط دنیا یک فرآیند پر هزینه بود که قیمت تمام شده شکلات را به شکل تعجبآوری افزایش میداد.
با کاهش عوارض وضع شده برای واردات کاکائو، پای شکلات به دیگر نقاط دنیا هم باز شد. آوازه این خوراکی بینظیر به اندازهای گسترش پیدا کرد که در سال 1765 میلادی، تولید شکلات در برخی از مستعمرات آمریکا نیز شروع شد.
به این ترتیب، روند تکاملی شکلات در کشورهای مختلف آغاز شد؛ تا جایی که در سال 1828 میلادی، فرآیندی برای استخراج نوعی کره از دانههای آسیاب شده و برشته شده کاکائو و در نتیجه، به دست آوردن پودر کاکائو در هلند به ثبت رسید.
تاریخچه شکلات به شکل امروزی
در سال 1847 میلادی، شرکت انگلیسی «Fry and Sons» کره کاکائو را با شکر و برخی ترکیبات دیگر مخلوط کرده و طرح کلی شکلات پرس شده، جامد و شیرین به شکل امروزی را پایهگذاری کرد.
در سال 1876 میلادی هم یک فرد سوئیسی به نام «دانیل پیتر» (Daniel Peter) شیر خشک را به این ترکیبات اضافه کرد. اما این محصول تنها زمانی جهانی شد که یکی از دوستان «دانیل پیتر» به اسم «هنری نستله» (Henri Nestlé) با او شریک شد تا شرکت شکلات سازی Nestlé را راهاندازی کنند. به این ترتیب، شکلاتهای شیری خوشمزه و دوستداشتنی نستله با تولید انبوه پا به عرصه وجود گذاشتند.
از این زمان به بعد، شکلات به شکل یک محصول جامد و بستهبندی شده با سرعتی غیر قابل تصور در تمام نقاط دنیا پخش شد و محبوبیت چشمگیری به دست آورد.
البته، اولین شکلاتهای قرن نوزدهم هنوز به اندازه کافی نرم نبودند و به سختی جویده میشدند. تا اینکه در سال 1879 میلادی، یکی دیگر از شکلاتسازان سوئیسی به نام «رودولف لینت» (Rudolf Lindt)، دستگاه حلزونی شکلی را اختراع کرد که شکلات را مخلوط و هوادهی میکرد. این امر موجب نرمتر شدن شکلات و تغییر قوام آن شد. به این ترتیب، شکلاتهایی به بازار آمدند که در دهان ذوب شده و به سادگی با مواد دیگر ترکیب میشدند.
در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، شرکتهای خانوادگی شکلاتسازی مانند «کدبری» (Cadbury)، «مارس» (Mars) و «هرشی» (Hershey) به تولید انبوه انواع شیرینیهای شکلاتی روی آوردند تا تقاضای رو به رشد برای خریداری این محصول را برآورده کنند. این اسامی هنوز هم در فهرست معتبرترین شرکتهای شکلاتسازی دنیا قرار دارند.
تاریخچه شکلات در ایران
مدتها بعد، یعنی در دوران قاجار، «شکلات کاکائویی» که یکی از خوشمزهترین تنقلات فرنگی بود به واسطه ارتباطات گسترده با اروپاییها وارد ایران شد. پس از جنگ جهانی اول و در دوره حکمرانی پهلوی اول، واردات شکلات به ایران به شکل گسترده و بهعنوان نماد مدرنیته بهصورت رسمی ادامه یافت.
انواع شکلات
این روزها شکلات با تنوع بالا در انواع و اقسام طعمها و با استفاده از ترکیبات گوناگون تولید میشود. بنابراین، اشاره به همه گونههای آن در یک مطلب امکانپذیر نیست. با این حال، در ادامه برخی از اصلیترین و متداولترین انواع شکلات را به شما معرفی میکنیم:
شکلات شیری (Milk Chocolate)
«شکلات شیری» با آن طعم دلپذیر، بافت نرم و رنگ درخشانی که دارد از محبوبترین انواع شکلات در سراسر دنیا به حساب میآید. این شکلاتهای خوشمزه و پرطرفدار با استفاده از ترکیباتی مانند کاکائوی جامد (10 تا 50 درصد)، کره کاکائو، شیر خشک یا شیر غلیظ شده و شکر تولید میشوند.
شکلات سفید (White Chocolate)
«شکلات سفید» یکی از انواع پرطرفدار شکلات است که بدون کاکائوی جامد و تنها با استفاده از کره کاکائو، شیر، شکر و برخی افزودنیهای دیگر درست میشود. این نوع شکلات، ابتدا در دهه ۱۹۳۰ میلادی بهعنوان جایگزینی برای کره کاکائو ساخته شد. نداشتن کاکائو را میتوان بهعنوان اصلیترین دلیل برای سفیدی رنگ این شکلات بیان کرد. با توجه به بالا بودن میزان چربی، شکر و کالری شکلات سفید، مصرف بیش از اندازه آن به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
شکلات تلخ (Dark Chocolate)
«شکلات تلخ» با آن رنگ قهوهای تیره، طعم تاثیرگذار و فواید بینظیرش از محبوبیت زیادی در سراسر دنیا برخوردار است. بین 50 تا 90 درصد شکلات تلخ از کاکائو تشکیل میشود. طعم تلخ و رنگ تیره این نوع شکلات نیز از وجود درصد بالای کاکائو در آن ناشی شده است. شکلات تلخ حاوی مقادیر بالایی از مواد معدنی و آنتی اکسیدانهایی است که به بهبود عملکرد کلی بدن کمک میکنند. توجه داشته باشید، هر چقدر درصد کاکائوی موجود در شکلات بیشتر باشد، میزان تلخی و فواید آن نیز بیشتر خواهد بود.
شکلات سرخ (Ruby Chocolate)
شکلات سرخ با رنگ به یادماندنی و طعم میوهای در سال 2017 میلادی توسط یک شکلاتساز بلژیکی به نام «بری کالبو» (Barry Callebaut) کشف شد. توجه داشته باشید، این شکلات از ترکیب شکلات سفید با مواد رنگی ساخته نمیشود؛ بلکه، رنگ شکلات سرخ از ترکیبات موجود در دانه کاکائوی یاقوتی ناشی میشود که بومی اکوادور، برزیل و ساحل عاج است.
شکلات تلخ و شیرین (Bittersweet Chocolate)
از زمانی که اطلاعات مردم درباره فواید کاکائو افزایش پیدا کرد، شکلات تلخ و شیرین با 35 تا 43 درصد کاکائو جای خودش را در قلب مشتریان باز کرد. همانطور که گفتیم، درصد کاکائوی بهکار رفته در ساخت این شکلات در برندهای مختلف متفاوت است و از نظر طعم بین شکلات شیری و شکلات تلخ قرار میگیرد. این نوع شکلات بیشتر در شیرینیپزی و تهیه دسرهای مختلف مصرف میشود.
شکلات بدون قند (Sugar Free Chocolate)
در ساخت «شکلات بدون قند» به جای شکر از برخی شیرین کنندههای طبیعی مانند انواع میوه، عسل یا گیاه استویا استفاده میشود. استویا (Stevia) گیاهی با خواص شیرینکنندگی است و از بهترین گزینههای جایگزین شکر به حساب میآید. جالب است بدانید، میزان شیرینی این گیاه به مراتب بیشتر از شکر و کالری آن نزدیک به صفر است. شکلاتهای بدون قند از مناسبترین گزینهها برای افراد دارای اضافه وزن و مبتلایان به دیابت و بیماریهای قلبی محسوب میشوند.
شکلات مایع (Liquid chocolate)
«شکلات مایع» یکی از محبوبترین انواع شکلات است که بافتی سبک و نیمه جامد دارد و بهعنوان شکلات صبحانه نیز شناخته میشود. غلظت شکلات مایع معمولا به اندازهای است که درعین نرم و روان بودن، پخش نمیشود یا نمیریزد. این نوع شکلات، در تهیه انواع دسر و کیک کاربرد دارد و میتوان آن را از ترکیب شکلات ذوب شده با مقدار مساوی خامه تهیه کرد.
خواص و فواید شکلات برای سلامت بدن
- شکلات تلخ با کیفیت سرشار از مواد مغذی فراوانی از قبیل، فیبر، آهن، منیزیم، مس، منگنز و مواد معدنی دیگر است.
- کاکائو و شکلات تلخ دارای طیف گستردهای از آنتی اکسیدانهای قوی هستند که با انواع سرطان مبارزه میکنند. این آنتی اکسیدانها از سلولهای بدن در برابر عوامل بیماریزایی مانند رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت میکنند.
- ترکیبات زیست فعال موجود در کاکائو به بهبود گردش خون در شریانها و تنظیم فشار خون کمک میکنند.
- ترکیبات فعال و موثر موجود در شکلات تلخ به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) کمک میکنند و حساسیت به انسولین را بهبود میبخشند.
- مصرف روزانه مقدار کمی شکلات تلخ خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
- فلاونولهای موجود در کاکائو روند گردش خون را در پوست بهبود میبخشند و از پوست در برابر آسیبهای ناشی از تابش آفتاب محافظت میکنند.
- ترکیبات محرک موجود در کاکائو و شکلات تلخ به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و با بیماریهایی مانند زوال عقل یا آلزایمر مقابله میکنند.
- مصرف مقادیر کنترل شده شکلات تلخ موجب افزایش انرژی و ایجاد سرخوشی میشود و سطح استرس را در فرد کاهش میدهد.
مضرات و عوارض احتمالی شکلات برای بدن
مصرف بیش از اندازه انواع شکلات از جمله، شکلات تلخ هم درست مانند هر خوراکی دیگری ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد. از این جمله، میتوان موارد زیر را برشمرد:
- جوش و آکنه
- افزایش وزن
- افزایش فشار خون
- سردرد
- بیخوابی
- تغییرات خلقوخو
- اضطراب
- افزایش ضربان قلب
- پوسیدگی دندان
- مشکلات گوارشی و یبوست
نگاهی به ارزش غذایی شکلات تلخ
شکلات تلخ با برخورداری از مقادیر بالای کاکائو و میزان اندک شکر از سالمترین انواع شکلات بهحساب میآید و ارزش غذایی قابل توجهی دارد. در ادامه، ترکیبات موجود در 28 گرم شکلات تلخ با خلوص 70 تا 85 درصد را برایتان بازگو میکنیم:
- انرژی: 168 کیلوکالری
- کربوهیدرات: 8 گرم
- پروتئین: 2 گرم
- چربی: 12 گرم
- فیبر: یک گرم
- منگنز: 5 میلیگرم (27 درصد نیاز روزانه)
- مس: 5 میلیگرم (25 درصد نیاز روزانه)
- آهن: 3 میلیگرم (19 درصد نیاز روزانه)
- منیزیم: 8 میلیگرم (16 درصد نیاز روزانه)
- فسفر: 2 میلیگرم (9 درصد نیاز روزانه)
- پتاسیم: 200 میلیگرم (6 درصد نیاز روزانه)
- کلسیم: 4 میلیگرم (2 درصد نیاز روزانه)
- روی: 9 میلیگرم (6 درصد نیاز روزانه)
- ویتامین K: 2 میکروگرم (3 درصد نیاز روزانه)
- سلنیوم: 9 میکروگرم (3 درصد نیاز روزانه
روز جهانی شکلات
7 جولای روز جهانی شکلات است و تاریخ این بزرگذاشت به سال 1552 برمیگردد که برای نخستین بار پای شکلات به اروپا باز شد. این روز در سال 2009 میلادی برای نخستین بار جشن گرفته شد.
البته جشنهای دیگری هم برای روز شکلات وجود دارد، مانند روز ملی شکلات در ایالات متحده که هر سال در 28 اکتبر جشن گرفته میشود. همچنین انجمن ملی قنادی ایالات متحده، 13 سپتامبر را به عنوان روز جهانی شکلات، مصادف با تاریخ تولد «میلتون اس. هرشی»، گرامی میدارد.
کشور غنا، دومین تولیدکننده بزرگ کاکائو، روز شکلات را در 14 فوریه جشن میگیرد. در لتونی هم، روز جهانی شکلات در 11 جولای جشن گرفته میشود.
همچنین روزهای مختلفی برای بزرگداشت انواع مختلف شکلات مانند روز ملی شکلات شیری، روز ملی شکلات سفید و روز ملی کاکائو هم در برخی کشورهای دنیا از جمله ایالات متحده آمریکا جشن گرفته میشود.
سوالات متداول درباره شکلات و تاریخچه آن
وجه تسمیه شکلات چیست؟
واژه شکلات از زبان مردمان «آزتک» و از دو کلمه «چوکولاتی» (Chocolatl) به معنای آب گرم و «کاکاهواتل» (Cacahuatl) به معنای نوشیدنی تلخی که از کاکائو گرفته میشود، ریشه میگیرد.
شکلات از چه چیزی درست میشود؟
شکلات بسته به نوع و میزان تلخی از ترکیب میزان مشخصی پودر کاکائو با شیرین کنندههایی مانند شکر، عسل، میوهها و همچنین، شیر یا خامه و برخی افزودنیهای دیگر تهیه میشود.
گیاه شکلات چیست؟
گیاه شکلات همان درخت «تئوبروما» یا درخت کاکائو از تیره پنیرکیان است که بلندی آن به 4 تا 10 متر میرسد. میوههای این درخت تقریبا در ابعاد یک خیار و به رنگ زرد مایل به قهوهای است. داخل هر یک از این میوهها، حدود 30 تا 50 دانه بادامی شکل در یک بافت گوشتی قرار گرفتهاند. مواد اولیه شکلات نظیر پودر و کره کاکائو از همین دانهها به دست میآید.
روزی چقدر شکلات بخوریم؟
مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ یا بین 15 تا 20 گرم شکلات شیری در افراد سالم بلامانع است.
اولین شکلات جهان چطور درست شد؟
اولمکها، یکی از اولین تمدنهای آمریکای لاتین، اولین کسانی بودند که گیاه کاکائو را به شکلات تبدیل کردند. آنها نوشیدنی شکلات را در طول مراسمهای مهم مینوشیدند و از آن بهعنوان دارو هم استفاده میکردند. بنابراین اولمکها صاحب اولین شکلات دنیا هستند.
بهترین شکلات دنیا مال کدام کشور است؟
سالهاست که کشور سوئیس در زمینه تولید شکلات در دنیا جزو بهترینهاست. به نظر میرسد دلیل کیفیت بالای شکلاتهای سوئیسی کیفیت بینظیر شیر گاوهای دامنه کوههای آلپ در سوئیس است.
خوردن شکلات داغ از چه زمانی مرسوم شد؟
شاید جالب باشد بدانید که اول نوشیدنی شکلات داغ بوده و بعد شکلات جامد به شکل امروزی. درواقع همان اولمکها نخستین کاشفان نوشیدنی شکلات داغ بودند. اما شکلات داغ یا هات چاکلت به شکلی که امروز میشناسیم بعدها در اروپا مرسوم شد. در اوایل دهۀ ۱۵۰۰ میلادی جهانگردی به نام «کورتز» دانه کاکائو و وسایل تهیۀ شکلات را از مکزیک به اروپا آورد. در این زمان هنوز هم نوشیدنی شکلاتی سرد و تلخ بود اما همان نوشیدنی در دربار شاه چارلز پنجم و همچنین افراد سطح بالای اجتماعی اسپانیا بسیار محبوب شد. بعدها این نوشیدنی با حذف فلفل و بهصورت داغ سرو شد. اما بعدا این انگلیسیها بودند که به نوشیدنی شکلات، شیر هم اضافه کردند و آن را به شکل داغ بعد از صرف شام به جای چای سرو میکردند و این همان هات چاکلتی است که امروز میشناسیم.
اولین آبنبات شکلاتی دنیا را چه کسی درست کرد؟
فردی آمریکایی به نام «جان کدبری» نخستین آبنبات شکلاتی دنیا را در سال 1849 ساخت.
اولین شکلات تختهای را چه کسی درست کرد؟
اولین شکلات تختهای دنیا به شکل امروزی را نخستین بار فردی به نام «جوزف استورز فرای» در سال 1795 درست کرد. در سال 1847 پسران جوزف استورز فرای بعد از او پودر کاکائو، کره کاکائو و شکر را باهم ترکیب کرده و اقدام به ساخت یک شکلات تختهای جامد کردند که بعدها در اروپا بسیار محبوب شد. بنا بر روایتی کارخانه شکلات سازی جوزف فرای و پسران را نخستین کارخانه شکلاتسازی دنیا میدانند.
اولین شکلات تخم مرغی عید پاک در چه سالی درست شد؟
اولین شکلات تخم مرغی عید پاک در سال 1873 درست شد.
اولین شکلات شیری دنیا در چه سالی ساخته شد؟
در سال 1875 نخستین شکلات شیری دنیا ساخته شد و چهار سال بعد از آن شکلاتی ساخته شد که هنگام تکه تکه کردنش روی زبان آب میشد.
سخن پایانی
شکلات از جمله قدیمیترین خوراکیهای مفید کشف شده توسط انسان در هزاران سال پیش است. تا پیش از قرن 16 میلادی شکلات فقط در آمریکای جنوبی و البته به شکلی متفاوت از شکلاتهای امروزی وجود داشت. در اروپا ابتدا از شکلات بهعنوان یک داروی تلخ که خواص درمانی برای امراضی مثل دل درد داشت استفاده میکردند تا اینکه با شیرین کردن آن با موادی مثل عسل، شکر و وانیل در دربار اسپانیا تبدیل به یک نوشیدنی محبوب برای اشراف زادگان شد. دنیای شکلات در سال 1828 با اختراع دستگاه پرس پودر کاکائو توسط فردی هلندی به نام «ون هوتن» متحول شد. در سال 1875 دنیل پیتر، یک شکلاتساز سوئیسی بود که شیر را به پودر کاکائو اضافه کرد و شکلات شیری را به شکل امروزی ساخت. در قرن بیستم بود که دیگر شکلات یک خوراکی اشرافی نبود و همه میتوانستند به راحتی آن را تهیه و میل کنند. با این تفاسیر به نظر میرسد انسانهایی که بعد از قرن بیستم به دنیا آمدند حداقل از این بابت خوشبختند که طعم شکلاتهای متنوع به شکل امروزی را تجربه کردند. جالب است بدانید در خلال جنگ جهانی دوم دولت ایالات متحده آمریکا برای سربازانش شکلات و دانههای کاکائو میفرستاد تا انرژی بگیرند. شما شکلات دوست دارید؟ چه طعم شکلاتی را میپسندید؟ شکلات جامد دوست دارید یا هات چاکلت؟ روزی چند عدد شکلات میل میکنید؟ خوشحال میشویم نظرات خود را در بخش کامنتهای این مطلب با ما و مخاطبان فیدیلیو در میان بگذارید.